Kinaresor

Spännande Kinaresa

Världens underverk, världsarv och paradisiska platser

 Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo, Shanghai

 

                     17-31 mars 2020 

Följ med Pu Guang på en spännande och unik rundresa till Kina: huvudstaden Beijing och Xi'an, Kinas forna huvudstad under mer än 1000 års tid, de sagolika landskapen i Guilin och Yangshuo och världsmetropolen Shanghai med den vackra vattenstaden Zhu Jia Jiao.

Du kommer att fascineras och glädjas över de historiska monument, kulturskatter, sagolika landskap, glimtar ur kinesiskt vardagsliv, makalös shopping och mycket mer som resan bjuder på. Det kommer att bli en resa som man kommer att prata om länge och minnas länge i livet.

Vi samarbetar med Kinas största statliga resebyrå, CITS (China International Travel Service),  en extra trygghet för dig! Vi har noggrant valt alla aktiviteter och utflyktsmål och vi kommer att besöka flera världsarv: bl.a. Kinesiska muren, Förbjudna staden och Terrakottaarmén!
Pu Guang som själv är född och uppvuxen i Beijing, leder hela resan, som är en mycket väl anordnad och uppskattad resa.

Under denna resa kommer vi att få se Kina på nära håll: som att besöka olika hantverksfabriker t.ex. en emaljfabrik, terrakottafabrik, sidenmuseum, besöka blomstermarknad där man kan köpa frön, uppleva teceremoni och provsmaka te.

Resan bjuder också på fantastiska vyer över det kinesiska landskapet i södra Kina när vi åker tåg, buss och båt. I Yangshuo kommer vi att klättra i och titta på fantastiska sagolika berg under de fria aktiviteterna.

När vi gör denna resa är det vår i Kina och träden börjar grönska och blommorna slår ut, en vacker och skön årstid att resa.  

 

Beijing

Beijing grundades som stad för mer än 3000 år sedan och har varit huvudstad i ca 800 år. Därför finns det många sevärdheter att besöka: 

Kinesiska muren* – ett av världens sju underverk

En av resans absoluta höjdpunkter är detta mer än 600 mil långa byggnadsverk.
Vi besöker muren vid Badaling, som ligger ca 7 mil norr om Beijing.

Efter besöket på kinesiska muren besöker vi även Andarnas väg, där 18 par stora, mycket vackra stenskulpturer av människor, olika djur och sagodjur står uppradade. 

På vägen dit brukar guiden rekommendera att vi besöker en jadefabrik och en emaljfabrik. Det är mycket intressant att titta, men alla produkter där är mycket dyra. Vi kan därför rekommendera att spara shoppingen till andra ställen.

Himmelska Fridens Torg - världens största torg, scen för många historiska händelser. Här kommer vi att ta ett gemensamt gruppfoto.

Förbjudna staden* – världens största bevarade palats, som uppfördes år 1421.
Detta enorma kejsarpalats under Ming och Qing dynastierna ‟med 9999 och ett halvt rum” ligger mitt i hjärtat av Beijing. Huvudbyggnaderna är uppförda precis på stadens mittlinje från norr till söder.  

På stadens mittlinje, söder om Himmelska Fridens Torg, ligger den berömda, gamla shoppinggatan Qianmen street. Där ligger Dashalan distriktet, med många små butiker där man kan handla prisvärt. I Beijing får vi njuta av en helt enastående Akrobatik-uppvisning. Under hela resan äter vi goda, välsmakande maträtter.

 

Xi'an

Xi'an ligger mitt i centrum av Kina och var landets forna huvudstad under mer än 1000 års tid bl.a. under Tang-dynastin (år 618-907), då Xi'an var världens största stad med över en miljon invånare samt även centrum för hela Asiens kultur, ekonomi och civilisation. Det var i Xi'an som den världsberömda sidenvägen började.

Terrakottaarmén i Xi'an – benämnd som världens åttonde underverk

En armé på 8000 soldater gjorda i bränd lera. Terrakottaarmén upptäcktes 1974 av en bonde som skulle gräva en brunn och blev ett av 1900-talets största arkeologiska fynd.

Stadsmuren i Xi'an – en av Kinas bäst bevarade stadsmurar

Ett av Kinas största turistmål är denna välbevarade stadsmur runt Xi'an som är 12 meter hög, 15 meter bred upptill och hela 18 meter bred nertill. Här kan man hyra cyklar och cykla omkring på den 14 km långa stadsmuren.

En afton kommer vi att få njuta av en mycket uppskattad bankett med Royal Dinner (utsökt mat med rödvin och risvin) och show: The Tang Dynasty, en fantastisk sång, och dansföreställning http://www.xiantangdynasty.com/

I Xi'an kommer vi att kunna se en av de mest kända pagoderna i Kina, Stora Vildgåspagoden. Bredvid den ligger ett stort parkområde med bl.a. en musikfontän.

Xi'an var startpunkt för sidenvägen för 2000 år sedan, när folk åkte från olika arabiska länder längs denna väg till Xi'an för att göra affärer och bosatte sig här. Så småningom bildades ett stort kvarter med gamla gator, butiker och restauranger, det här är lokalbefolkningens och turisternas favoritställe. Vi har en halv dag avsatt för fria aktiviteter. Då kan resenärerna besöka detta ställe eftersom det ligger i närheten av hotellet.

Jämfört med Beijing och Shanghai har Xi'an ett lugnare tempo med antik atmosfär och saker och ting är också billigare här.

 

Södra Kina: Guilin och Yangshuo

I Guilin och Yangshuo möts vi av ett fantastiskt, sagolikt landskap med de karaktäristiska sockertoppsbergen, slingrande floder och gröna risfält.

Vi kommer att åka båt längs Lijiang-floden från Guilin till staden Yangshuo och få uppleva detta mäktiga landskap omkring oss där båten sakta glider fram. Njut av en lugn, fridfull atmosfär på denna paradislika plats!

I Yangshuo bor det olika etniska folkgrupper med egen kultur, färggranna folkdräkter och utsmyckningar. När vi besöker den berömda marknaden på Xi Jie (West Street) i Yangshuo, med försäljning av lokala varor, kan vi få uppleva stadens exotiska atmosfär. Här finns hundratals små souvenirbutiker på rad med försäljning av lokala produkter.

I Yangshuo kommer vi att ha minst två dagar med fria aktiviteter då det finns möjlighet att klättra upp på ett berg och njuta av en magnifik utsikt. Man kan besöka olika butiker och man kan hyra en buss för att titta på landsbygden. Man kan titta på shower på kvällen. Det ges också tillfälle att njuta av en mycket skön fotmassage med kinesisk örtmedicin i fotbadet. Ett måste för trötta fötter på resa! (De valfria aktiviteterna bekostas av resenärerna själva). Bredvid hotellet ligger den vackra Yangshuo parken, där lokalbefolkningen har olika aktiviteter såsom dans, Tai Chi och kinesisk operashow. Vid fint väder brukar vi öva Qigong där, en underbar upplevelse!

I Guilin kommer vi att besöka en pärlfabrik och en blomstermarknad.

 

Shanghai

Världsmetropolen Shanghai med sina 24 miljoner invånare är en av världens största städer och räknas som Kinas mest moderniserade stad. Shanghai utvecklades från fiskeby i mitten av 1800-talet samt var en kolonistad fram tills för ca 80 år sedan och har därför många byggnader i europeisk stil. Väl på plats kommer vi att kunna promenera längs the Bund, strandpromenaden längs floden Huangpu , en fantastisk upplevelse!

Shanghai är känt för sin shopping och den höga kvaliteten på varorna. Den stora shoppinggatan Nanjing Road belyses med neonlampor och butikerna håller öppet till sent på kvällen, ett mycket populärt ställe för turister att besöka. Vi kommer att bo på ett hotell som ligger alldeles i närheten.

Vi åker till Pudong, det nyutvecklade området på andra sidan Huangpu-floden med bl.a. TV-tornet Oriental Pearl, som vi åker upp i och kan njuta av en magnifik utsikt över den stora staden Shanghai!

Vi kommer att besöka det mycket uppskattade Shanghai historiska museum, en otrolig upplevelse där man får se det gamla Shanghai i miniatyr.

En kväll åker vi turistbåt på Huangpu-floden, där Yangtze-floden utmynnar i havet, och vi får njuta av sightseeing och Shanghais skyline belyst med neonlampor i olika växlande färger, sagolikt vackert!

Vi kommer att besöka Yu Yuan, en berömd, klassisk kinesisk trädgård som grundades år 1559 med paviljonger, stenar, dammar med guldfiskar, bonzai, exotiska växter och blommor, fantastiskt vackert! Ni som är intresserade av trädgårdar, kan få mycket inspiration här.

Vi kommer att resa till vattenstaden Zhu Jia Jiao, en gammal stad i utkanten av Shanghai. Den etablerades för 1700 år sedan. Här finns tea-house, restauranger, porslinsbutiker, bra sidenbutiker, konstgallerier, 36 stenbroar och vattendrag. Här kan man fynda prisvärda sidentäcken av bra kvalité.

 

Shopping under resan

Kina är ett shoppingparadis på många sätt. Det finns mycket som är prisvärt att handla, exempelvis: porslin, jade, keramik, pärlor, emalj, siden, många olika former av konsthantverk, souvenirer, te, teserviser, kinesiska musikinstrument, kinesisk kalligrafi och målningar m.m.

Man kan göra riktiga shoppingfynd, t.ex. glasögon. Pu Guang har förhandlat fram det förmånliga priset 800 yuan för ett par progressiva glasögon som i Sverige kostar mer än 9000 kr. Det brukar också vara uppskattat och prisvärt att handla vinterjackor (en bra och varm vinterjacka kostar ca 500 yuan, och under våren säljs de ännu billigare).

Pu Guang ger gärna tips och råd till er som vill handla te, porslin och mycket mer.

I shoppingmarknaderna kan han dessutom hjälpa er att pruta ner priset.

 

Mat och boende under resan

Stor frukostbuffé serveras varje morgon på hotellen.

Lunch och middag äts på noga utvalda restauranger där man kan njuta av god mat.

Maten är variationsrik med mycket grönsaker, kött av olika slag, fisk, svamp, sojaprodukter och ris för att passa alla smakriktningar.
För att hjälpa alla resenärer att uppleva kinesisk matkultur så har Pu Guang valt ut restaurangerna där vi äter buffé eller beställer maträtterna på plats.

Ni kommer också att få äta den berömda Rostade Pekingankan.

 

I Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo och Shanghai kommer vi att bo på 4-stjärniga hotell av mycket hög standard, som ligger centralt i städerna!

Beijing: www.sunworldhotel.com.cn/en/

Xi'an: www.belltowerhtl.com

Guilin: www.parkhtl.com

Yangshuo: www.ysxsj.com

Shanghai: www.bundriversidehotel.com

 

Vi flyger med Air China från Arlanda. En abonnerad turistbuss kör gruppen till och från de olika aktiviteterna ur resans program. Engelsktalande lokala guider följer också med gruppen under hela resan.

 

Resans pris

Vi har förhandlat fram ett bra pris på denna resa: 25000 kr/person**
Missa inte detta tillfälle! Allt nedan ingår!

 

* Flygresan tur och retur Arlanda-Beijing

* Flygresor: Xi'an-Guilin, Guilin-Shanghai, Shanghai-Beijing

* Resa med nattåg Beijing-Xi'an

* Transfer från flygplatser till respektive hotell

* Båtresa Guilin-Yangshuo med sightseeing på Lijiang-floden

* Bussresa Yangshuo-Guilin

* Båttur med sightseeing på kvällen i Shanghai

* Del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell i Beijing, Xi'an,

   Guilin, Yangshuo och Shanghai (vid enkelrum tillkommer avgift)

* Alla måltider (frukost, lunch och middag) ingår, förutom 1 lunch dagen före

   hemresan (fria aktiviteter).

* Huvudentréavgifter till alla aktiviteter ur reseprogrammet

* Akrobatik-show

* Bankett med show The Tang Dynasty

* Alla transporter till och från olika aktiviteter i resans program med abonnerad buss

* Arvode till busschaufförer och guider (dricks ingår ej)

* Flygskatter

* Avgifter för visum

* Incheckat bagage får uppgå till 23 kg/person, och handbagage 5 kg.

* Nordiska Qigong Skolan har ställt resegaranti, vilket ingår i priset

** Resans pris 25000 kr/person gäller när antalet resenärer uppgår till minst 10.

 

Boka plats på resan så snart som möjligt!

För att boka plats på resan, kontakta oss så snart som möjligt per telefon, e-post eller brev. Uppge namn, adress och telefonnummer på samtliga resenärer.

En bokningsavgift på 5000 kr/person betalas in samtidigt som anmälan på Nordiska Qigong Skolans plusgironr: 96 25 88-0, så snart som möjligt.

Resterande 20000 kr/person betalas in senast 2020-01-10.

Du får 500 kr i rabatt om du betalar in hela resans belopp innan 2019-12-31!
Då blir resans pris 24500 kr/person.

Du som önskar enkelrum får betala enkelrumstillägg, som betalas till Nordiska Qigong Skolan enligt senare anvisningar.

Anmälan till resan blir bindande fr.o.m. 2020-01-10 och därefter medges inte återbetalning vid eventuell avbokning. Därför rekommenderar vi våra resenärer att själva ordna med avbeställningsskydd, exempelvis genom att teckna en tilläggsförsäkring med avbeställningsskydd via hemförsäkringen.

Vi har begränsat antal flygbiljetter. Om resan blir fullbokad, kontaktar vi dem som inte får plats för omgående återbetalning.

Informera gärna om denna prisvärda och spännande resa till dina anhöriga, vänner och bekanta som är intresserade av att resa till Kina!

Utförligare information och detaljerat reseprogram kommer att skickas ut till dig

som bokar plats på resan.

Bästa hälsningar

 Pu Guang

 

Vi gör bästa Kinaresan!

* Vi arrangerar bästa och billigaste Kinaresorna!

* 100 % av våra resenärer har varit mycket nöjda med resorna.
   Många av våra resenärer har uttryckt i sina reseutvärderingar, att de har
   rest mycket i sina liv, men att Kinaresan med Pu Guang var den bästa!

 

PDF för utskrift 

Vill du rekommendera denna resa till en god vän kan du öppna pdf-filen och sedan skicka den vidare i ett mail.