Qigonginstruktör

Som diplomerad/certifierad Qigonginstruktör hos Nordiska Qigong Skolan, får man behörighet att lära ut följande värdefulla övningar:

  • Pandametoden (medicinsk qigong metod)
  • Åtta Metoder Att Stärka Kroppen (qigong gymnastik)

  • Song Jing Gong (avslappningsövning och koncentrationsövning)

  • Yang Qi Fa (meditation)

  • Shou Gong (avslutningsövning med självmassageprogram)

I denna utbildning lägger man betoningen på Åtta Metoder Att Stärka Kroppen (sittande) och Pandametoden (sittande). Båda dessa övningar inriktar sig på att rehabilitera människor som är rörelsehindrade till följd av exempelvis stroke, MS, olycksfall i trafiken, i arbetet, polio m.m. Övningarna passar också utmärkt för äldre människor och övriga fysiskt svaga personer med olika former av hälsoproblem.

För att anpassa dessa människors rörelseförmåga/hälsotillstånd, får eleverna i Qigonginstruktörsutbildningen lära sig att undervisa i Åtta Metoder Att Stärka Kroppen  i ett 20-tal olika varianter.

Pandametoden består av 10 avsnitt, som hjälper utövaren att rehabilitera skador i  ryggen och alla leder, stimulerar hjärnans funktioner, förbättrar kroppens rörelse- och koordinationsförmåga samt stärker och balanserar livsenergin i hela kroppen.

Som diplomerad/certifierad qigonginstruktör hos Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademin, har man kompetens att leda grupper för t.ex. handikapporganisationer, pensionärsorganisationer, ålderdomshem, hälsohem, studieförbund och allmänheten.

Som diplomerad/certifierad Qigonginstruktör kan man marknadsföra sig på skolans hemsida i enlighet med skolans bestämmelser.

Förkunskaper

3-årig Qigong Terapeut Utbildning anordnad av Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademin.

Diplomering

Diplom/Certifikat erhålles efter utbildningen.

 

För intresseanmälan: Skriv kurs du önskar gå i ämnesfältet och dina personuppgifter i meddelandefältet. 


(Lämna tom)