Qigongkurs

Qi betyder energi och Gong betyder arbete.

Att gå en qigongkurs innebär att man arbetar med sina energier.
Man gör detta genom en serie mjuka, långsamma och terapeutiska rörelser i kombination med avslappning, koncentration och meditation. Allt för att stärka kroppens självläkande förmåga och energi.

Qigong är en bra träningsmetod för alla som har problem med tex. olika smärttillstånd, stress, trötthet, magproblem eller om man bara känner att man vill ha en metod för att hålla sig frisk.

Qigong är också en spännande och fascinerande väg till personlig och andlig utveckling.

Qigongrörelserna är enkla och lätta att lära sig. Går du en qigongkurs hos Nordiska Qigong Skolan kan du också få hjälp med att anpassa rörelser så att de passar dig och din förmåga. Du behöver inga förkunskaper för att gå en qigongkurs. Det enda du behöver är mjuka och sköna kläder att träna i. Det är viktigt att du inte blir kall när du tränar så du bör ha något varmt på fötterna.

Som nybörjare inom qigong rekommenderar vi att du går den qigongkurs som heter
Etapp I. Där får du lära dig grundläggande övningar som du senare kan bygga på genom att gå qigongkurs Etapp II och Etapp III.

Efter genomgången kurs har du fått en god kännedom om övningarna och hur dessa ska utföras. Till din hjälp får du ett kompendium där kursen beskrivs i korthet samt bilder på övningarna. Sedan är det bara att sätta igång och träna.

Nordiska Qigong Skolan leds av Pu Guang Liu som har undervisat och haft kurser inom qigong i 30 år. Han är medlem i den kinesiska riksorganisationen för qigongmästare, the China Society of Qigong Science samt the World Academic Society of Mecial Qiong.

Nordiska Qigong Skolan anordnar flertalet kurser inom qigong på olika nivåer och den som kommer till våra kurser får alltid möjlighet till individuella anpassningar och hjälp att komma tillrätta med sin träning. Vi ger också goda råd om hur man bäst tränar och vad man kan göra i övrigt för att få ut så mycket som möjligt av sin träning.

Vi har hållit många qigongkurser och vi har undervisat tusentals personer över hela landet i denna träningsform och många gånger med mycket goda resultat.

Innan du anmäler dig till en qigongkurs kan det vara bra att veta att hälsoeffekterna kommer med träning. Det räcker inte med att gå en kurs i qigong, du måste också vara ihärdig och träna. Då kommer resultaten.

Läs gärna mer om våra utbildningar och kurser Du hittar vårt utbud på denna hemsida. Här finns information om Pu Guang och om varje etapp i utbildningen. I vår blogg kan du läsa fallbeskrivningar som kan vara intressanta innan du börjar en qigongkurs.

Vill du komma i kontakt med oss för mer information hittar du all information i vårt kontaktformulär.