Coronapandemin har gett oss ett tydligt budskap

Coronapandemin har gett oss ett tydligt budskap – att det är viktigt att ta hand om sin hälsa och stärka sitt immunförsvar!

Inom skolmedicin använder man vaccination för att stimulera kroppen att producera antikroppar mot ett specifikt virus. Den traditionella kinesiska medicinen menar att  det man borde göra är att stärka sin livsenergi och alla organs funktioner för att få ett starkt immunförsvar som bekämpar olika typer av virus och hälsoproblem.

Under pandemin har det visat sig att människor som har vaccinerat sig mot Covid-19 och senare ändå har blivit smittade och insjuknat i virussjukdomen, vilket kan innebära att det inte räcker med vaccinationen för att skydda sig fullt ut. Qigong och kinesisk medicin är ett mycket bra komplement till skolmedicinen som hjälper oss att förstärka vårt immunförsvar. 

För att visa på detta lämnar jag här några exempel. 

Jag behandlade en person med medfött nedsatt immunförsvar som drabbats av lunginflammation 16 gånger inom ett års tid. Efter min behandling sa hans läkare inom sjukvården att personens immunförsvar blivit normalt. Senare gick han även en kurs i Medicinsk Qi Gong hos mig och klarade sig sedan genom hela pandemin utan att insjukna i Covid-19!

Många som gått qigongkurser hos mig har berättat att de har blivit mycket friskare och sällan drabbats av förkylnings- eller influensavirus sedan de började öva Qigongmetoden Fem Sätt För Långt Liv.  Detta är ett bevis för att dessa övningar stärker immunförsvaret oavsett vilken typ av virus som angriper. Jag önskar att fler människor får tillgång till denna värdefulla kunskap av mig, för att klara sig bättre ifall nya virusmutationer dyker upp framöver. Därför ordnar jag kurs i Medicinsk Qi Gong etapp I i Härnösand denna vår, läs mer under fliken kurser.

Sedan pandemin uppkom, har jag behandlat mer än 20 personer som drabbats av postcovid med metoder ur den kinesiska medicinen, såsom TCM-massage och TCM-akupressur. I de flesta fall visade det sig att det inte bara var lungorna som hade drabbats utan även hjärtat, levern och njurarna samt matsmältningssystemet.

Behandlingsreslutaten blev mycket lyckade för alla dessa personer, efter en helhetsbehandling enligt TCM principer (Traditionell Kinesisk Medicin). 

I Qigong fortsättningskursen får man lära sig andningsövningar samt leverns och njurarnas övningar vilka hjälper kroppen att balansera sig och tillfriskna. Dessa övningar passar mycket bra om man har drabbats av postcovid. Därför ordnar jag även kurs i Medicinsk Qi Gong etapp II i Härnösand denna vår, läs mer under utbildnings- och kursfliken. 

För dig som har ambitionen att hjälpa dina medmänniskor att må bra håller vi olika terapeututbildningar. Du finner information om dessa under utbildnings- och kursfliken.

Alla som gått en kurs eller utbildning tidigare är välkomna att repetera kursen till en rabatterad kostnad. 

Jag kan också hålla Qigongkurser på andra orter om det finns en färdig grupp. Du som vill hjälpa till att ordna en kurs på din ort, kontakta oss så kan vi planera för det. Qigong är en mycket bra metod för hälsa så rekommendera oss gärna till anhöriga och vänner!

Kopiera följande länk om du vill skicka någon direkt till vår kurssida. 

https://www.puguang.se/utbildningar-och-kurser

God fortsättning och satsa på din hälsa!

Hoppas vi ses i vår!12 Mar 2022