Behandling av stroke med qigongterapi

En dam i rullstol kom till Pu Guang för behandling. Drygt ett år tidigare hade hon haft en stroke. Hon hade då ramlat och skadat vänster arm och ben och hon blev förlamad i vänster sida. Efter stroken krampade hennes vänstra hand ständigt så hårt att naglarna skadade handflatan. Hon fick stoppa en pinne i handen för att undvika fortsatt skada i handflatan.

Under 2,5 timmes behandling hjälpte Pu Guang henne att förbättra blodcirkulationen i hjärnan.

Direkt efter behandlingen kunde hon öppna vänster hand och röra fingrarna! Hon behövde inte hålla i pinnen längre. Dessutom kunde hon stå upp och med lite stöd gå några steg. Hon blev lycklig och förvånad, eftersom hon inte trodde att hon kunde bli förbättrad så snabbt. Efter stroken hade hon flera gånger tidigare blivit rekommenderad att söka hjälp hos Pu Guang, men hon hade inte vågat prova. Nu ångrar hon att hon inte kom till Pu Guang tidigare.

Många människor i samhället har lite rädsla för att söka hjälp utanför svensk sjukvård, men den femtusenåriga kinesiska medicinen kan man helt klart lita på. Den är beprövad och den tillämpas fortfarande i kinesisk sjukvård.

9 Jul 2019