Trafikolycka

En 60-årig man var med om en trafikolycka och fick en hjärnskakning.  Mannen skadade nacke och rygg samt bröt en tumme som blev dubbelt så tjock. Efter olyckan fick han dåligt minne och svårt att koncentrera sig.

Sjukvården opererade tummen och skrev ut värktabletter. Omkring 2 månader efter olyckan kom mannen till Härnösand för att få hjälp av Pu Guang.

Pu Guang kontrollerade skador och energiblockeringar och han gav en helhetsbehandling i kinesisk medicin. Direkt efter behandlingen försvann svullnaden i tummen och mannen kunde åter igen böja den. Även den smärta han haft i rygg och huvud försvann. Senare visade det sig att minne och koncentrationsförmågan blivit bättre. 

Långt senare skulle han kontrollera något under en möbel och böjde sig för mycket så att han inte kunde resa sig upp. Han blev yr och fick ont i huvud och rygg. Han gick till vårdcentralen och berättade då också om trafikolyckan som hänt 1,5 år tidigare. Neurologen sa att det var en nervskada, en rest från olyckan, och att de inte kunde göra något utan skrev ut värktabletter för fyra månader framåt och skickade hem honom.

I början av maj åkte mannen till Härnösand igen för att få hjälp av Pu Guang. Pu Guang undersökte alla skador och energiblockeringar igen och gav en ny en behandling. Efter behandlingen försvann all smärta och huvudet kändes mycket lättare.

I västvärlden får man oftast bara läkemedel när man har värk, men det bedövar bara symptomen och löser inte problemen från grunden. Enligt traditionell kinesisk medicin beror smärta och värk framförallt på olika blockeringar som förhindrar blodcirkulation och energicirkulation. Behandlingen betonar att hitta blockeringen och lösa upp det.

3 Jul 2019